[zina lf-ro’05] o idealista intre doua varste

Cu un an in urma am cunoscut un grup de fete. Pe internet. Neobisnuit pentru “o persoana intre doua varste”. Ne-am descoperit ca fiind, cu toate, sustinatoare ale feminismului. Discutiile cu ele pe Messenger mi-au aratat ca gandesc matur, ca sunt inteligente, articulate in exprimare, puternice, voluntare, si… cu initiativa.
Si am decis sa ne intalnim la un eveniment organizat de ele: Ladyfest 2005, Timisoara. Am vorbit cu cateva amice de-ale mele si ne-am dus.
Nu le intrebasem ce varsta au… nu mi s-a parut important. Important pentru mine era faptul ca faceau ceva deosebit… si ca puteam sa fiu acolo.
Ei, si ajungem noi, dupa un drum de 400 de kilometri, si ne intalnim cu fetele.
Soc! Fetele nu erau deloc, dar deloc, asa cum mi le inchipuisem.
Continue reading

[zina lf-ro’05] judecata proprie sau etichete “la pachet”

Suntem diferiti unii de ceilalti. Mai mult sau mai putin. Avem pielea mai alba sau mai pigmentata. Suntem supli sau rotund impliniti. Suntem femei si barbati. Tineri si mai putin tineri. Carnivori sau vegetarieni. Ne place Brahms sau Peaches. Citim doar romane de dragoste sau doar de razboi. Sau doar presa sportiva. Sau nimic. Avem acasa un caine sau o pisica.
Sesizam foarte usor diferentele dintre noi. De ce? Pentru ca asa am fost invatati! Si ni s-a bagat bine in cap: diferit = rau!
Continue reading