ANUNT: actiune contra discriminarii

Evenimente organizate la Bucuresti in jurul
Zilei internationale de lupta impotriva fascismului si antisemitismului:

mars antidiscriminare / eveniment antifascism
COMUNICAT
07.11.2006

Normalitate??? Nu, multumim.
Pentru ca nu mai dorim ca sexismul, rasismul, xenofobia, antisemitismul, homofobia si alte forme de discriminare sa fie prezente in gandirea si comportamentul oamenilor cu care interactionam;
Pentru ca sustinem egalitatea si respectul intre oameni, indiferent de rasa, statut social-economic, etnie, orientare sexuala, gen, etc;
Pentru ca vrem abolirea granitelor vizibile si invizibile care ingradesc dreptul la libera exprimare a grupurilor marginalizate sau minoritare;
Pentru ca suntem impotriva organizarii ierarhice a societatii si a autoritarismului, care face ca cei puternici sa fie stapanii celor slabi, ca cei multi sa fie asupritorii celor minoritari.

Am hotarat sa iesim in strada si sa organizam un mini-festival impotriva diverselor forme de discriminare si excluziune existente in societate.

Vineri, 10 noiembrie, va avea loc o manifestatie anti-discriminare.
Locul si ora intilnirii: Piata Victoriei, in fata sediului Orange, orele 14.00
Ora plecarii: 14:30
Traseul: Lascar Catargiu, Piata Romana, Bd. Magheru, Piata Universitatii, Bd. Bratianu, pana la Piata Unirii – Sf Vineri; stationare 10 minute in fata Sinagogii de la Sf Vineri. Marsul se va indrepta apoi spre Splaiul Independentei, pana la statia Izvor.

Dupa mars, va asteptam la evenimentele din clubul Underworld (Bd Kogalniceanu nr 3), cu incepere de la ora 17:00.
Filme: Dureri ascunse (Michelle Kelso), Viata lui Elie Wiesel (OTER), Gay Pride 2005-2006, Vopseste romaneste (D Media), Folclor (D Media).
Concerte: Pavilionul 32, Nihilistic, Planet Jam, Mohawks, Tep Zepi, Buzz, Aku.

Acest eveniment este organizat de o retea informala de grupuri, cu sprijinul:
Asociatia Aqvarius, Accept, Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Komunitas, Romani Criss, Centrul romilor Amare Rromentza, Centrul de Resurse pentru participare publica, D MEDIA, Indymedia Romania, Ladyfest Romania, Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania, Organizatia Femeilor Refugiate, reteaua UNITED (retea europeana impotriva nationalismului, rasismului, fascismului si in sprijinul imigrantilor si refugiatilor), You and Me.

Contact: Razvan Martin, razvan@mma.ro, tel: 0729199393

MANIFEST – “De ce o actiune antifascista”