PETITIE: Hrana pentru toti

‘HRANA SAU FURAJE’ (en: ‘FOOD VS FEED’ PETITION)

… In 1996, “Declaratia de la Roma asupra securitatii alimentare mondiale”, a reafirmat “accesul la hrana sigura si nutritiva ca drept al tuturor”. De asemenea, semnatarii si-au luat un angajament politic fata de “eradicarea foametei in toate tarile”.

In 2008, subnutritia si infometarea nu numai ca sunt in crestere in multe colturi ale lumii, dar ele ating noi culmi ale suferintei. Recoltele diminuate si irosite, preturile care cresc vertiginos, practicile zootehnice nesustenabile sunt numai cativa din factorii care impreuna supun oamenii vulnerabili la riscuri ce le ameninta viata.

Nu este acceptabil ca in situatia actuala in care foametea si malnutritia omoara aproape sase milioane de copii in fiecare an, procente enorme din recoltele disponibile sa fie folosite ca hrana pentru animalele de ferma.

In numele umanitatii, o comunitate globala responsabila nu mai poate sa-si permita sa investeasca 7-16 kg de cereale sau soia, pana la 15.500 litri de apa si 323 m2 de teren pentru pasunat in producerea a numai unui kilogram de carne de vita pentru cei care isi permit sa-l cumpere. Avem nevoie cu disperare de modalitati mai accesibile si sustenabile de a asigura hrana pentru toti.

Din nefericire, desi expertii Organizatiei pentru Hrana si Agricultura considera ca „zootehnia reprezinta o amenintare majora pentru mediu”, acestia doar recomanda diferite procedee tehnice in agricultura, din care unele implica riscul de a degrada si mai mult, probabil in mod ireversibil, un mediu deja vulnerabil.

Toti oamenii infometati, milioanele de vegetarieni si cei care cauta alternative sanatoase la practicile traditionale distructive au dreptul sa se astepte la o investigatie stiintifica a tuturor optiunilor existente, inclusiv a vegetarianismului, din partea celor care iau decizii, guvernelor si organizatiilor internationale. Acest stil de viata ce economiseste resursele si salveaza vieti este demn de un efort de cercetare impartial cat si de promovare, nu in ultimul rand datorita potentialului sau de a conduce lupta dezlantuita pe marginea dilemei „hrana sau furaj” la o concluzie in favoarea umanitatii. …

semneaza petitia

London Transgender Film Festival 08

London Transgender Film Festival Fundraiser

Since this festival is independently funded we need your support.
London Transgender Film Festival Fundraiser Sun Aug 24 2008
at Gasworks 155 Vauxhall Street London SE11 5RH
3pm- 6pm, £5/4
is a transgender community event for trans people and their allies, partners and friends
in order to raise money for the London Transgender Film Festival 2008

Programme

Travel Queeries focus group feedback session – Facilitated by Sid Peterson, Travel Queeries Associate Producer

Travel Queeries is a doc. film about the contemporary radical queer scene in Europe. Filmed in over 9 cities throughout Eastern and Western Europe from 2005-2007, the film covers the stories of different communities, personal identities, art/performance, festivals and activist events, and hopes to show the international queer connections that exist within this fringe culture. Premiering early 2009, we hope you can join us now for a focus group screening of the first rough cut of Travel Queeries, so we can get feedback on how to best develop the film. We are excited to present this screening in partnership with the fundraising efforts of the long awaited London Transgender Film Festival 2008 and hope to see you there!

Continue reading