un sat in africa interzice violenta domestica

o stire extrem de interesanta:

Violenta impotriva femeilor poate fi oprita – Aceasta convingere sta la baza muncii de-o viata a Rebeccai Lolosoli, o femeie indigena din grupul etnic Samburu din Kenya, care a reusit sa-si transforme propria viata si pe cea a comunitatii ei. Rebecca a stabilit Umoja, un sat condus de femei intr-o zona rurala din Kenya, care s-a declarat “Zona fara Violenta Impotriva Femeilor”.

Persoanele care locuiesc in Umoja au supravietuit violenta de gen si sint hotarite sa construiasca un viitor mai bun pentru ele si copiii lor. In colaborare cu organizatia pentru femei MADRE, dedicata drepturilor omului, femeile din Umoja isi apara dreptul la o viata fara violenta, dezvoltind noi modele pentru promovarea sanatatii si drepturilor economice ale femeilor. Femeile din Umoja fac parte dintr-un grup ce a intentat un proces impotriva armatei britanice pentru violul a peste 1400 de femei Samburu. Umoja a inspirat deja si alte comunitati sa copieze acest model.

mai multe la Umoja: How an African Village is Banning Violence Against Women pe site-ul organizatiei MADRE si la feministe