rasismul si sexismul ok, doar sa fie “nepublice”

“Basescu n-a catadicsit sa-si ceara scuze personal ziaristei talharite si insultate”

de fapt, n-a catadicsit sa-si ceara scuze deloc:

„Nu-mi place cand sunt jignit gratuit si uneori izbucnesc. Si nu imi place cand se intra in intimitatea vietii mele. Ca, de exemplu, sa profiti de o discutie pe care o ai cu sotia, in masina, dupa care, ca pe vremea Securitatii, sa fii judecat pentru ce ai gandit nepublic sau pentru o apreciere nepublica”.

minunat. victima si cel jignit in toata povestea e basescu. apelativele de genul “mai, pasarica” pentru o femeie sint doar “izbucniri” firesti in fata unor “jigniri gratuite” ale jurnalistelor care, ca niste “tiganci imputite si agresive”, il filmeaza cind n-are chef. cit despre folosirea “aprecierilor” de genul “tiganca imputita si agresiva”, asta este prerogativul oricarui cetatean in conversatii private cu sotia. iar, pentru basescu, critica publica a atitudinilor sexiste si rasiste, cind ele au fost “nepublice”, e “ca pe vremea securitatii” – o incalcare de drepturi.

eu banuiesc ca basescu confunda “oficial” cu “public” dinadins, ca sa para cit de cit logic cind spune “ca pe vremea securitatii”.

toata reactia/anti-cererea-de-iertare imi suna ca o versiune neironica a parodiei sexiste/rasiste cu “ziua barbatului alb” pe care o asteptam.

23 maiDecizia CNCD: sexismul e ok (7 voturi pro si 2 contra), iar rasismul nu e complet ok (pedepesindu-se, din cite inteleg, cu un fel de incruntare din partea membrilor cncd). bine ca exista cncd sa lamureasca treburile astea si sa faca dreptate! nu stiu de ce nu ma surprinde decizia.