8 martie!

Feminisme
istorii, spatii libere, democratie participativa, justitie economica

___________________________________________________________
8 martie – Ziua Internaţională a Femeilor!

Spatiul h.arta
Str. Zugrav Nedelcu nr. 11, Timişoara
(intrarea din Splaiul Tudor Vladimirescu)
si spatiul public al orasului

Ziua de 8 martie are o istorie legata de luptele pentru egalitate sociala, o istorie a eforturilor şi sacrificiilor depuse de femei obisnuite pentru drepturi in campul muncii. Aceasta istorie a unei zile care sa celebreze femeile care muncesc (facand atat munca salariata cat si muncile casnice neplatite, atat munca productiva cat si munca reproductiva) este acoperita de identificarea zilei de 8 martie nu cu o zi a femeilor care militeaza pentru drepturile lor ci cu o zi a femeilor pasive, care sunt, prin menire si destin doar mame si consumatoare.

Va invitam sa sarbatorim ziua de 8 martie avandu-le in minte pe femeile care s-au opus si se opun inegalitatilor de multiple feluri, pe cele care prin atitudinile si actiunile lor au participat si participa la construirea unei realitati mai echitabile.

Program

14:00 Actiune in spatiul public
18:00 (spatiul h.arta)
Prezentare a atelierului de video „Genul orasului”, sustinuta de Katharina Koch si h.arta
Proiectie a filmelor realizate in timpul atelierului de catre Noemi Dumitrescu, Ioana Farcas, Simona Homorodean, Andrada Jichici, Karina Marusteri.
19:00 Prezentare a grupului de video activism din Berlin ak kraak, sustinuta de Katharina Koch si Marie du Vinage. Proiectii de filme realizate de ak kraak.
Grupul ak kraak produce documentare care reflecta asupra problemelor politice, sociale, artistice si culturale, cuprinzand subiecte legate de rasism, anti-semitism, munca, exploatare, migratie, gentrificare, gen si sexism. Grupul organizeaza, de asemenea, ateliere gratuite de filmare si editare digitala pentru persoane interesate de subiecte cu incarcatura politica si sociala.
21:00 Discutii si timp petrecut impreuna.
Prezentare informala a „colectiei” de haine Feminisme.

Mai multe informatii in curand pe: www.feminisme.ro

____________________________________________________________
Feminisme este sprijinit de: ERSTE Stiftung, Kultur Kontakt Austria, Administratia FCN, Consiliul Local Timisoara, Consiliul Judetean Timis.

Leave a Reply