[zina lf-ro#2] Masculinizarea heterosexualitatii

De fapt, titlul este derutant pentru ca heterosexualitatea noastra nu devine pe zi ce trece mai masculinizata, ci este deja de mult astfel, si cred ca de fapt astazi incepem sa diversificam practica sexuala hetero – atat barbati, cat si femei – si sa devenim mai inventivi in modul in care facem dragoste unul cu celalalt.
M-am surprins recent nedoritoare, in mod ostentativ, sa fac acel lucru pe care orice cuplu fata & baiat in care exista dragoste, chemistry si posibilitate, si lipsesc constrangerile de ordin religios, moral sau sa zicem biologice, il face. Pentru ca de regula acest lucru nu se intampla la mine, am recurs la scurte dialoguri bogate in eufemisme si puncte de suspensie cu prietene care au si ele relatii stabile, parteneri, soti si despre care am buna presupunere ca sunt fericite si satisfacute in respectivele relatii. Am aflat urmatoarele: 1. ca este „okay“ sa nu vrei, chiar sa nu vrei timp mai indelungat (sa zicem o luna, chiar o luna jumate … o colega buna mi-a spus ca ea nu s-a lasat atinsa 7 luni de sotul ei!!! Credeti ca este un argument faptul ca era si gravida in tot acel timp?!?), 2. ca nu poti sa ai orgasm intotdeauna (in timp ce el va veni fara gres), 3. ca intr-o relatie in primul an faci mult sex, in al doilea mai putin, in al treilea de-abia si in al patrulea nici macar nu exista viata sexuala (poftim?), 4. ca de regula partenerii de viata nu sunt cei mai buni la pat dintre toti care ti-au trecut prin asternuturi si 5. ca eu sunt o raritate in ce priveste modul in care fac sex: „iau initiativa“.

Adica in tara asta femeile, cand mai ajung sa vrea sa faca sex o data la patru ani si o zi (sau mai rar), cu sau fara una bucata orgasm cu un partener care stiu ele din experienta ca nu e la fel de bun cum era Gica ala din tinereti, culcate pe spate, sunt „okay“? De ce? Pentru ca sexul nu este totul? Eu cred ca motivul pentru aceasta stare de fapt simptomatica inegalitatii de gen, puternic tabuizata, este inca o dimensiune a dominarii masculine atat in sfera publica, cat si cea privata. O mica precizare: nu vorbesc de dominatia barbatului in sfera publica si privata (chiar daca si aceasta este simptomatica), ci a normelor masculine …
Eu cred ca o multime de barbati si femei in Romania nu stiu sa faca dragoste in asa maniera incat ambele parti sa se simta satisfacute in termenii sexualitatii proprii. (Puteti sa ma contraziceti!) Si cred acest lucru din simplul motiv ca in societatea noastra, conditia sine qua non a sexului este, nu numai pentru barbati, cat si pentru femei, penetrarea! Ceea ce ma face sa banui ca sexualitatea femeilor noastre este si ea construita, explorata si exersata, foarte trist, in termeni masculini. Cu alte cuvinte, ferice de cele care au parteneri care le fac sa vina clitorial!
A fost Inga Muscio, si cartea ei Cunt (pizda) care mi-a deschis ochii la potenta organelor mele sexuale (si nu numai) si la varietatea placerilor .pe care acestea mi le pot oferi. Ati auzit de clitoris? Ati auzit de zone erogene, in afara de zona pubiana? Am intalnit odata un baiat care, lasandu-si capul in poale, mi-a marturisit ca ii pare atat de rau ca nu poate fi fata: sa poata sa faca sex in toate acele moduri in care o fata poate sa aiba experienta sexuala! Am aflat ca penetrarea i se parea neinteresanta, mecanica si previzibila.
Un alt lucru deosebit de pretios pe care l-a mai facut cartea aceasta a fost sa ma invete: nu exista nicio rusine in a-mi folosi corpul in moduri diverse (evident, etichetate de societate ca pacatoase, perverse, smintite) pentru a-mi cauza placere sexuala. Drept pentru care m-am angajat in descoperirea acelor locuri de pe corpul meu care imi dau palpitatii la atingere pentru ca, surprise surprise, acele locuri nu fusesera descoperite in timpul niciunei penetrari. Iar daca de-a lungul multor relatii de lunga si scurta durata cu barbati penetrosi aceste locatii nu au fost explorate nici de mine, nici de ei, inseamna ca in tot acest rastimp am fost, in sens sexual, handicapata si… deprivata de sexualitatea mea proprie, in termenii mei.
Constructia sociala a actului sexual este puternic masculinizata tocmai pentru ca exclude tacit diversitatea modalitatilor de a face sex ale femeilor prin glorificarea penetrarii si a luarii initiativei de catre El. Cu alte cuvinte, modalitatea ideala de a avea orgasm atat pentru barbati, cat si pentru femei este un penis infipt intr-un vagin, in situatia fericita cu El „sus“. Cel mai trist lucru nu este faptul ca El este convins de dezirabilitatea acestui lucru (pentru el este – probabil – de la sine inteles), ci faptul ca multe femei sunt convinse de aceasta norma, nestiind, nedorind sa stie, sa exploreze si sa simta diversitatea placerii sexuale de care corpul lor este capabil. Este din aceasta cauza ca radem cu totii, fete si baieti impreuna, de femei „nefutute“ si credem ca panaceul pentru frustrarile unei femei sunt, scuzati limbajul, „o pula“!

[Bori]

Leave a Reply