Campania 16 zile de activism contra violentei

Campania internationala a celor 16 Zile de Activitate impotriva Violentei asupra Femeii a fost initiata de Women’s Global Leadership Institute in 1991. Pentru deschiderea acestui eveniment a fost aleasa data de 25 noiembrie, Ziua Internationala de Lupta impotriva Violentei asupra Femeii iar pentru incheiere data de 10 decembrie, Ziua Internationala a Drepturilor Omului pentru a realiza o legatura simbolica intre violenta impotriva femeii si drepturile omului si pentru a evidentia faptul ca asemenea acte de violenta reprezinta o grava incalcare a drepturilor omului. Aceasta perioada mai include si alte date semnificative cum ar fi 1 Decembrie, Ziua Internationala Anti-SIDA si 6 Decembrie, ziua Comemorarii Masacrului de la Montreal.

Campania celor 16 Zile constituie o strategie individuala si de grup pentru eliminarea tuturor formelor de violenta impotriva femeii prin:

.. Constientizare asupra fenomenului de violenta asupra femeii – o grava incalcare a drepturilor omului – la nivel local, national, regional si international
.. Intensificarea efortului de eliminare a fenomenului violentei impotriva femeii
.. Stabilirea unor legaturi concrete intre eforturile la nivel local si international pentru a elimina violenta impotriva femeii
.. Realizarea unui forum in care organizatorii pot crea si impartasi strategii eficiente
.. Promovarea solidaritatii intre femeile din intreaga lume impotriva violentei asupra femeii
.. Crearea unor masuri care sa determine guvernele sa implementeze promisiunile pentru eliminarea violentei impotriva femeii.

Tema din acest an a campaniei este:

“Sarbatorim 16 ani de 16 zile: Progres in Drepturile Omului – Eliminarea Violentei Impotriva Femeilor”

–> mai multe despre campanie in Romania in anii trecuti