companie de ne-sustinut: oriflame

“Monica Tatoiu: Femeile nu judeca normal trei zile”

Monica Tatoiu revine cu declaratii impotriva femeilor din Romania. Ea considera ca le lipsesc valorile reale si ca nu sunt modele demne de urmat.

de asemenea, “femeile sunt facute sa procreeze”.

in mod ironic, Monica T. — un “model de succes” si “una din primele doamne ale mediului de afaceri romanesc” datorita jobului de Managing Director in Romania a “uneia din cele mai mari companii de cosmetice din lume”, Oriflame [jobul ei depinzind deci in totalitate de clientela alcatuita din… femeile din Romania] — declara “sunt plecata in concediu patru luni pe an”.

ar trebui ca nici o femeie din Romania sa nu mai cumpere produse Oriflame, asa Monica Tatoiu ar avea chiar mai mult timp liber (din pacate, ea deja s-a imbogatit multumita femeilor din Romania si n-ar afecta-o pe ea cit pe restul angajatelor).

1 thought on “companie de ne-sustinut: oriflame

  1. apropos de angajate, inca un articol (din pacate gaseste de cuviinta sa atribuie discriminarea practicata de M. Tatoiu “fustrarii” si menopauzei, dar in rest e acceptabil):

    Monica Tatoiu isi discrimineaza angajatele
    Octombrie 22, 2008 | Infolegal.ro

    Conform legii nr. 202 (r2) din 19/04/2002, republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 150 din 01/03/2007, intrata in vigoare pe 04.03.2007, privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, prin discriminare directa se intelege situatia in care o persoana este tratata mai putin favorabil, pe criterii de sex, decat este, a fost sau ar fi tratata alta persoana intr-o situatie comparabila.

    Prin discriminare indirecta se intelege situatia in care o dispozitie, un criteriu sau o practica, aparent neutra, ar dezavantaja in special persoanele de un anumit sex in raport cu persoanele de alt sex. Exceptie face cazul in care aceasta dispozitie, acest criteriu sau aceasta practica este justificata obiectiv de un scop legitim, iar mijloacele de atingere a acestui scop sunt corespunzatoare si necesare.

    Nu o data, Monica Tatoiu, afacerista cu multe milioane in cont, reuseste sa socheze cu declaratiile sale uluitoare. Avida de publicitate si faima, Monica Tatoiu isi dezvaluie un secret mai putin ortodox: cum a facut avere discriminand femeile pe care le are in subordine. Monica Tatoiu spune, intr-un interviu, ca femeile sunt cumplite trei zile pe luna si ca atare nu judeca normal. Din nefericire, doamna Tatoiu (daca ii putem spune doamna!) se refera la o chestiune pur biologica: ciclul menstrual. Ca atare, pe acest criteriu, specific probabil doar unei femei frustrate, aflate la menopauza, Tatoiu nu-si lasa directoarele sa semneze contracte in acele zile “fatidice” pentru afacerile ei. Afacerista omite insa un lucru: ceea ce face se numeste discriminare crasa si e pedepsita de legile din Romania.

    macar de-ar fi asa usor de explicat, ca e o “femeie frustrata, aflata la menopauza” — dar sint o gramada de femei aflate la menopauza care se comporta decent. cred ca problema e Monica Tatoiu, nu menopauza.

Leave a Reply