Chestionar studii de gen/ feminism

Buna.

Sunt o studenta in feminism/ studii de gen, cu (putina) experienta si in predarea studiilor de gen/ a feminismului. La inceputul lui decembrie voi participa la o masa rotunda despre gen si educatie (mai ales universitara) si, pe langa propria mea experienta si cateva concluzii ale unui studiu despre masteratele de studii de gen din Romania, as vrea sa includ in scurta mea prezentare gandurile si parerile voastre despre necesitatea, forma si continutul unor (posibile) cursuri de studii de gen la nivel universitar in Romania.

Mai jos sunt patru intrebari la care as vrea sa raspundeti, iar daca sunt aspecte/ perspective pe care eu nu le-am prins in intrebari, dar pe care voi le considerati importante, va rog sa adaugati aceste lucruri.

Va multumesc si astept raspunsul vostru.

Theodora Eliza Vacarescu
theoeliza [@] yahoo [.] com

1. Crezi ca este necesar/ util sa existe (macar) un curs de studii de gen/ feminism in cadrul facultatilor si departamentelor de stiinte socio-umaniste la nivel de licenta? De ce?

2. Ai urmat vreodata un curs de studii de gen sau feminism (in cadrul unei universitati sau altundeva)? Daca da, descrie/ povesteste in cateva fraze:
– cand si unde (“institutional”) a avut loc cursul;
– care a fost structura/ formatul;
– ce tematici a acoperit;
– cine a participat la curs (ca studente/ti);
– cum te-ai simtit in colectivul cursului;
– cum a fost relatia dintre studente/ti si persoana/ele care a/u coordonat cursul.

3. Daca ar trebui sa concepi un curs (introductiv) de studii de gen/ feminism la nivel de licenta (care sa se predea intr-o facultate sau departament de stiinte socio-umaniste din Romania), care ar fi cele mai importante cinci tematici pe care le-ai include?
Ce format/ structura ai propune?
Care ar fi cele mai importante/ relevante (dupa parerea ta) trei texte sau materiale pe care le-ai folosi (articole, carti, poezii, filme, melodii, imagini, bloguri etc.)?

4. Ce alternativa la un astfel de curs de studii de gen/ feminism, predat in unversitate, la nivel de licenta, crezi ca ar fi?
Crezi ca universitatea este un loc potrivit pentru educatia de gen/ feminista? De ce?

Leave a Reply