utere si politica

Blogul Pharyngula discută nişte evenimente actuale din Italia care readuc în discuţie rolul femeii în societate:

O femeie pe nume Eluana Englaro a fost victima unui accident de circulaţie acum 17 ani în urma căruia a suferit traume cerebrale ireversibile. Ea se află într-o stare vegetativă, iar familia a fost implicată de ani de zile într-un proces pentru a putea s-o deconecteze de la aparate, să-i permită să moară cu demnitate.

Recent au câştigat procesul, când hopa! şi-a făcut apariţia reprezentantul dreptei autoritariene, Silvio Berlusconi, cu un decret de urgenţă prin care a blocat suspendarea deconectării de la aparate, decizie făcută după consultări cu Vaticanul.

Iată o regulă bună: nu consulta preoţii unui cult al morţii înainte de a face o decizie de viaţă şi de moarte. Întotdeauna vor da sfaturi proaste şi malefice.

Raţionalizarea lui Berlusconi e îngrozitoare şi respingătoare. Pretinde că o “salvează” pe Englaro – fals, fiindcă ea a murit acum 17 ani – folosind cea mai dezgustătoare şi de prost gust scuză – spunând că fizic ea este “capabilă să facă copii”.
Ce urmează să facă acest Făt Frumos? O să-i fertilize ovulele?

E bine de ştiut că criteriul Bisericii pentru valoarea vieţii unei femei se bazează pe funcţionalitatea ovarelor decât pe existenţa minţii sale.


pentru context si noutati:
“Italy faces constitutional crisis over coma woman” [Criza constitutionala in Italia, implicand o femeie in coma] (8 feb.), “Italian lawmakers race to act in right-to-die case” [Legislatorii italieni se grabesc sa actioneze intr-un caz privind “dreptul-la-moarte”], “Berlusconi’s Power Games” [Jocurile de putere ale lui Berlusconi] (9 feb.), “‘Right to die’ coma woman Eluana Englaro dies” [Moare Eluana Englaro, femeia in coma implicata in cazul privind “dreptul la moarte”] (10 feb.)

Leave a Reply