[Sibiu] Comunicat de presa: actiuni de combatere a violentei domestice

via c.

Evenimente publice cu rol de constientizare
„Prin indiferentã permiti violenta. Aratã cã îti pasã!”
martorele-tacute.jpg fotografie-robert-cziszer_un-nou-inceput.jpg fotografie-robert-cziszer.jpg
Pe plan mondial, Organizatia Natiunilor Unite a stabilit ca în fiecare an între 25 noiembrie si 10 decembrie sã aibã loc 16 zile internationale de combatere a violentei împotriva femeii. La Sibiu Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G. organizeazã în 8-9 decembrie actiuni publice care au rol de constientizare si informare. Mesajul nostru este „Prin indiferentã permiti violenta. Aratã cã îti pasã!

Luni, 8 decembrie, de la ora 16:30 pe str. Nicolae Bãlcescu (zona fântinii din fata Palatului Telefoanelor) va avea loc un eveniment stradal sub titlul „Martorele Tãcute”. Silutele rosii reprezintã simbolic femei care si-au pierdut viata datoritã violentei domestice. Fiecare siluetã va avea inscriptionatã povestea unui caz din judetul Sibiu. Rolul evenimentului este de a sublinia cã violenta în cuplu poate fi fatalã. Conform statisticilor Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, de la un an la altul numãrul victimelor violenþei domestice creste. In 2007 au fost peste 130 de femei care si-au pierdut viata din cauza violentei în cuplu. „Pentru fiecare femeie ucisã avem nevoie de un om cãruia îi pasã. Vom încerca sã convingem 130 de sibieni sã aprindã câte o lumânare arãtând astfel cã le pasã si cã se opun violenþei domestice”, declarã Camelia Blaga, directorul asociaþiei A.L.E.G. Vor fi de asemenea oferite materiale informative legate de violenta în cuplu, precum si informatii despre serviciile de suport disponibile în judetul Sibiu.

Marti, 9 decembrie, ora 14:00, în holul Teatrului pentru copii si tineret „Gong” are loc vernisajul expozitiei de picturã, si fotografie cu titlul „Vindecã-te de violentã”. Expozitia îsi propune sã ilustreze traseul interior de la traumã la vindecare, pe care o victimã a violenþei îl poate parcurge cu ajutorul nostru – al oamenilor cãrora le pasã. În felul acesta victima devine o supravietuitoare, iar sirul martorelor tãcute poate fi stopat. Expun lucrãri: Robert Cziszer si Catrinel Ioan. Recital de poezie: Ioana Frunzescu.

Pagina Web: www.aleg-romania.eu

Leave a Reply