de prin lume…

2 proiecte care adreseaza problema hartuirii sexuale pe strada: holla back new york city (un blog pe care femeile pot posta poze facute cu telefonul mobil celor care le-au hartuit) si blank noise project in delhi (colectioneaza haine purtate de femei cind au fost hartuite, ca reactie la ideea ca “e vina femeilor ca se imbraca intr-un anumit fel”); detalii in ms magazine [en]

“anglia interzice porno-ul violent” [en] (jill de la feministe comenteaza pe marginea stirii de pe o pozitie feminista sex-pozitiva)

un reportaj in revista clamor despre controversa cu compania american apparel (a.a. protesteaza, si spiritele se incing) [en]. in esenta, a.a. se prezinta ca fiind o companie “cu constiinta sociala” – opusa sweatshop-urilor (cu un model de business tip… aaa… “fuziune hiper-capitalist-socialista” si productie “integrata vertical”); in acelasi timp, interzice angajatilor sa formeze sindicate si se promoveaza cu ajutorul unei campanii publicitare/imagini corporate hiper-sexiste – promovate de directorul companiei, dov charney, care face declaratii gen “violenta domestica e initiata in majoritatea cazurilor de femei” si “femei cu parul scurt… e ceva anormal.” :)) mda… inca o initiativa “cu constiinta sociala” care e de fapt despre orgoliul si imaginea unui tip, bazata pe o viziune misogina si patriarhala [a zis cineva pulafashion?].

foarte plin de constiinta sociala, nu?

parodii buynothingday si clamor (via adbusters):

AA_Kristina.jpg

shameless magazine din canada: “for girls who get it”

2 thoughts on “de prin lume…

  1. Considerand hartuire atunci cand cineva te “admira de aproape” si-ti adreseaza si niste cuvinte dubioase [nedorite] pe strada si daca s-ar promova proiectul “Black Noise Project” in Romania, eu as ramane fara haine. :) Majoritatea jeansilor. hanoracelor, puloverelor cu guler, gecilor care momentan sunt in posesia mea vor servi drept marturie.
    Deja nu mai e vorba de haine. Poti sa-ti pui si o oala in cap [nu ca ar fi ceva rau in asta], oricum vei fi considerata “sexy”. Umbla tot felul de ciudati pe strazi.:)

  2. exact… daca am face proiectul ai putea totusi sa alegi o singura haina reprezentativa. :D mai ales ca ideea nu e sa scapi de hainele respective ca ele au fost de vina!… ci dimpotriva, sa vada si altii despre ce haine e vorba.

    eu deja am viziuni :D despre un proiect/campanie cu o camera ascunsa (chiar una video – war zone style) care ar putea sa mearga din mina in mina, prin diferite orase, la diferite fete… si sa colectionam imagini si povestiri, ceva gen “o zi in viata unei fete pe strazile urbei x”. sau ceva asa…

    !!!

Leave a Reply