basescu ramane avertizat pt. rasism

Curtea de Apel il considera responsabil pe Basescu pentru ce spune oriunde si oricand
de Iulius CEZAR | 19 DECEMBRIE 2007

Prezentarea publica a inregistrarii de catre ziaristi a fost legala

Presedintele Traian Basescu primeste lectii de comportament de la judecatori. Potrivit Curtii de Apel Bucuresti, seful statului, in calitate de persoana publica, trebuie sa fie responsabil pentru declaratiile pe care le face indiferent de locul in care se afla.

“Reclamantul (Traian Basescu – n.red.), in calitate de persoana publica, are obligatia, indiferent de locul in care se afla, sa manifeste responsabilitate si moderatie in exprimare”, se arata in motivarea comunicata ieri de instanta.

Este vorba de motivarea hotararii de respingere a recursului formulat de sefului statului la decizia Consiliului National de Combatere a Discriminarii (CNCD) de sanctionare cu avertisment a acestuia pentru folosirea expresiei “tiganca imputita” la adresa unei jurnaliste de la Antena 1.

postare precendenta: “rasismul si sexismul ok, doar sa fie nepublice”
postare recenta @ pumukli

2 thoughts on “basescu ramane avertizat pt. rasism

  1. nou:

    “Decizie finală în procesul dintre preşedinte şi CNCD”

    Înalta Curte de Justiţie a admis în parte recursul şefului statului, care a contestat sancţiunea primită de la CNCD, după ce acesta a folosit o expresie jignitoare la adresa unei jurnaliste.

    “Anulează parţial punctul 3 din dispozitivul hotărârii CNCD referitoare la încadrarea faptei ca fiind contravenţie. Menţine constatarea că expresia “ţigancă împuţită” constituie discrimnare în sensul OG 37/2000. Irevocabilă”, arată decizia Curţii, citită de grefier la finalul şedinţei.

    Aşadar, după decizia de joi a Instanţei Supreme, preşedintele nu mai primeşte avertisment, dar expresia rămâne considerată drept discriminatorie. …

  2. Pingback: FIA » nu vad, nu aud, nu vorbesc…

Leave a Reply