6 – 7 iulie festival lovekills, timisoara

INVITATIE LA FESTIVALUL ANARHO-FEMINIST LOVEKILLS #2
PROGRAMUL

Colectivul LOVEKILLS s-a nascut din fanzinul anarho-feminist numit LOVEKILLS.
Pe parcursul anilor acest fanzin a facut ca oamenii din scena locala d.i.y. sa inteleaga implicarea femeilor in miscarea anarhista si influenta lor asupra ei. La inceput colectivul LOVEKILLS a fost alcatuit doar pentru dezvoltarea si imbunatatirea fanzinului; care este inca singurul fanzin anarho-feminist din Romania si trateaza problemele pe care femeile le intampina in societatea romaneasca precum si in scena d.i.y.; multe articole sunt despre rolul femeilor in anarhism (atat din punct de vedere ideologic cat si practic). In timp am inteles ca scrierea unui fanzin nu este de ajuns cu siguranta. Desi scena d.i.y. din care facem parte este foarte mica, sexismul este prezent la cel mai inalt nivel, deci asa s-a nascut ideea unui festival anarho-feminist. Posibilitatile noastre legate de spatiu si finante sunt limitate insa facem tot ce ne sta in putinta sa ne punem ideile in practica. Camarazii din Romania precum si cei din afara si-au exprimat entuziasmul si dorinta de a ne sprijini.
Festivalul anarho-feminist LOVEKILLS se vrea a fi un spatiu deschis pentru baieti, fete si desigur queers. Scopul este de a provoca la discutii si dezbateri despre dubla opresiune pe care femeile o intampina în fiecare zi datorita obiceiurilor, traditiilor si prejudecatilor societatii patriarhale care da nastere la sentimente de inferioritate prin relatiile sale autoritariene, sentimente de teama si teroare datorita amenintarii constante a hartuirii, asaltului si abuzului sexual; sentimente de culpabilitate datorita dogmelor religioase agresive; sentimente de a fi exploatat prin ore epuizante de munca in societate si acasa; fobia de ingrasare si alte probleme ale imaginii (corporale) de sine datorita standardelor de frumusete violente impuse in fiecare zi si asa mai departe…
Credem cu tarie ca prin discutii si schimb de experienta suntem capabili sa dezvoltam cai mai eficiente de a lupta impotriva patriarhatului si a tuturor ororilor care vin odata cu el.
Festivalul va avea loc între 6 si 7 iulie in Timisoara. Pe parcursul celor 2 zile de festival vor avea loc ateliere, concerte, expozitii si proiectii video.
Oricine este interesat sa participe la aceste evenimente fie ca este vorba de prezentarea unui atelier/documentar/expozitie, prezentarea unei distributii sau orice altceva este rugat sa ne contacteze pentru mai multe detalii. Speram de asemenea sa primim sugestii si idei. Orice fel de sprijin este binevenit.

Contact : 3lovekills3@gmail.com
LOVEKILLS

Leave a Reply