“Ura virtuala e reala. Da DELETE la ura!”

– COMUNICAT DE PRESA –

In seria de activitati anti-discriminare si combaterea prejudecatilor fata de grupurile vulnerabile, Agentia de Monitorizare a Presei deruleaza un program cu scopul de a monitoriza si combate propagarea xenofobiei, intolerantei, discriminarii si rasismului in spatiul virtual.

In acest context, vom organiza un eveniment ce are ca scop constientizarea publicului asupra faptului ca ”Ura virtuala e reala” si ii vom invita pe cei prezenti sa ”Dea DELETE la ura!”. Evenimentul marcheaza Ziua Internationala a Drepturilor Omului si se va desfasura duminica, 10 decembrie, incepand cu orele 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor, Calea Plevnei nr. 61, sector 1, Bucuresti.
Astfel, sub sloganul ”Ura virtuala e reala. Da DELETE la ura”, se va lansa campania de constientizare a publicului larg, dar mai ales a tinerilor si a altor utilizatori de servicii Internet, cu privire la riscurile rasismului si discriminarii in mediul virtual.

Evenimentul va fi deschis cu vizionarea a trei filme:
· Dureri ascunse, regia Michelle Kelso & Alexandru Alexe
· Gay pride, produs de You and Me cu sprijinul MMA
· Vopseste romaneste, produs de D MEDIA

La orele 20.00 vor urca pe scena artisti din mai multe zone culturale, printre care formatiile Altar, Kadja Clouds Society (MC Cogeamite Galigan, DJ Flore &DJ Rusu, Implant pentru Refuz si Electric Brother.

Evenimentul va fi precedat de o conferinta de presa in care vor fi prezentate obiectivele majore ale proiectului nostru: problema cyber-hate-ului in spatiul virtual romanesc si campania de constientizare. Conferinta va avea loc incepand cu orele 16.30, la sediul Agentiei de Monitorizare a Presei, Calea Plevnei nr 98, Bl. 10C, sector 1, Bucuresti.

La conferinta vor participa reprezentanti ai AMP si ai celor care vor purta mesajul anti-discriminare in cadrul concertului.

Leave a Reply