stanga NON-trendy dar feminista

un comentariu de spiridush:

Nu cu mult timp in urma aparuse in Cotidianul un articol despre “comunismul trendy”, ma rog, despre non-inteleasa si non-populara stanga. Si-au dat cu parerea mai multi barbati “stangisti”, mai mult sau mai putin trendy de pe la noi. Au demontat orice asociere cu psd-ismele, dar evident, i-a palit amnezia si au uitat sa mai spuna ceva si despre femei si stanga, gay si stanga sau alte… (ok, au amintit ecologia).

Un articol mai putin trendy, dar mai interesant si cu mai mult “continut” despre stanga apare in Observatorul Cultural. Aici, autorul G.M. Tamas nu uita femeile.

“Stinga moderna nu poate fi altfel decit feminista. In Romania, dar si in alte tari, se remarca discriminarea nu numai fata de minoritati, dar si fata de majoritatea societatii: fata de femei. Trebuie concretizat principiul “salariul egal pentru munca egala” in privinta femeilor, iar din punct de vedere financiar trebuie sa se acorde o recompensa pentru munca depusa in menajul familial (wages for housework). Trebuie adoptata o atitudine ferma impotriva sexualizarii inegalitatilor sociale. Trebuie eradicate din sistemul de invatamint si din mass-media stereotipiile antifeminine, reducerea trupului femeii la o reprezentare anonima a dorintelor”. …

1 thought on “stanga NON-trendy dar feminista

  1. Pingback: FIA fete/femei in actiune/activism (women/girls in action/activism) » Blog Archives » psd si “amazoanele”

Leave a Reply