16 Zile la Cluj – PATRIR SI ARTEMIS

Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare
in domeniul Pacii

16 ZILE INTERNATIONALE DE ACTIVISM IMPOTRIVA VIOLENTEI
ASUPRA FEMEILOR
25 Noiembrie -10 Decembrie 2006

Invitatie

Eveniment: Vernisajul Expozitiei de fotografie pe tema „Femei din viata noastra”

Locatie: Club Insomnia, str. Universitatii nr. 2

Data: 30.11.2006, ora 18:00

Avem deosebita placere sa va invitam sa participati la Expozitia de fotografie pe tema „Femei din viata noastra”, eveniment in cadrul Campaniei celor 16 zile impotriva violentei asupra femeilor. Expozitia va fi insotita de proiectii de imagini si clipuri pe tema violentei asupra femeii.

Campania se desfasoara in cadrul celor “16 Zile Internationale de Activism impotriva Violentei asupra Femeii” fiind sprijinita in Romania de peste 30 de organizatii care deruleaza o serie de activitati comune si specifice. Obiectivele acestei campanii sunt constientizarea si atragerea atentiei publice privind implicatiile fenomenului violentei asupra femeilor si necesitatea eficientizarii legislatiei in domeniu. Atasam prezentei invitatii planul de campanie la nivelul municipiului Cluj-Napoca, cu descrierea evenimentelor si a locatiilor acestora.

Prin aceasta expozitie dorim să atragem atentia, prin intermediul imaginilor vizuale asupra unui fenomen ce are grave consecinte asupra dezvoltarii sociale a unui mare numar de indivizi. Acest eveniment vine in completarea actiunilor desfasurate anual de Institutul Roman pentru Pace in perioada 25 noiembrie–10 decembrie.

Din programul celor 16 Zile la Cluj:


Activitati ale Campaniei de 16 Zile de
Activism impotriva Violentei asupra Femeilor
25 Noiembrie – 10 Decembrie

25 Noiembrie – Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei Imporiva Femeii
(Panglica Alba va fi purtata de participanti pe parcursul tuturor evenimentelor, ca simbol universal al luptei impotriva violentei asupra femeilor)

1. Expozitia Martorele Tacute – Vor fi expuse siluete umane de marime reala reprezentand cateva femei care au murit in urma violentei domestice in Romania. Siluetele au afisate pe fata mesaje cu povestea fiecarei femei. Aceasta expozitie are un impact psihologic imens asupra trecatorilor, intrucat aduce in prim plan problema violentei ca fenomen extrem de raspandit in societate.
Sambata, 25 noiembrie, Locatie: Casa de Cultura a Studentilor, P-ta Pacii, ora 12.00

2. Mesagerii Integritatii Umane – o miscare de amploare de diseminare a materialelor informative si de impartire a funditelor albe de solidaritate cu mesajul campaniei in Cluj Napoca.
Sambata, 25 noiembrie si Vineri, 1 decembrie, Locatie: toate mijloacele de transport in comun RATUC Cluj, ora 16.00

3. Expozitia de fotografie „Femeile din viata noastra” va contine atat imagini explicit violente, cat si ipostaze frumoase ale femeii; scopul este de a arata ca violenta asupra femeii ne afecteaza pe toti, inclusiv sanatatea femeii si a familiei.
Luni, 27 noiembrie – Duminica, 3 decembrie, Locatie: club Insomnia, str. Universitatii, nr.2 si Muzeul de Arta, Pta Unirii.

4. Seara de film ”North Country” – film care dezbate problematica violentei asupra femeii urmata de dezbateri pe tema violentei domestice si implicatiile acesteia asupra sanatatii femeii.
Joi, 6 decembrie, Locatie: Casa Tranzit, str. Baritiu, nr. 16

5. Teatru Social – un atelier care va va introduce in lumea comunicarii si schimbarii sociale la ivelul comunitatii in care traiesti.
Joi, 7 decembrie, Locatie: Facultatea de Asistenta Sociala, Bd. 21 Decembrie, nr. 140

6. Festivalul Drepturile Omului sunt Drepturile Femeii va include proiectii de filme, expozitii de fotografie, jocuri si ateliere tematice, accentul punandu-se pe faptul ca drepturile femeilor sunt drepturi ale omului iar abuzurile si discriminarile la care femeile sunt supuse constituie incalcari grave ale drepturilor omului.
Duminica, 10 decembrie, ora 16.00, Locatie: Rolland Garros, str. Horea nr.2

Leave a Reply