REGULAMENTUL OFICIAL

de organizare şi desfăşurare a concursului  

"250m TOCURI – 2012’’

(cros pe tocuri)

24 iunie 2012, Bucuresti, strada Matasari

SECŢIUNEA 1. ORGANIZATORII ŞI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIŢIEI

Competiţia ”250m TOCURI 2012” (cros pe tocuri) (denumită în cele ce urmează “Competiţia”) este organizată de către Asociaţia Clubul Sportiv RO CLUB MARATON, împreună cu Asociatia BENEVA şi are drept scop promovarea alergării şi a unui stil de viaţă sănătos în rândul femeilor, demonstrarea calitatilor atletice ale femeilor, precum si strangerea de fonduri pentru Pasi catre Viata – Sectia Oncopediatrie a Spitalului Marie Curie Bucuresti. Competitia este organizata in cadrul evenimentului “Femei pe matasari” organizat de catre Asociatia Beneva.

Participanţii la Competiţie sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile din prezentul Regulament Oficial al Competiţiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”).

Regulamentul Oficial este întocmit şi va fi făcut public conform legislaţiei aplicabile în România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.maraton.info.ro şi la locul de desfăşurare a Competiţiei.

Prin participarea la această Competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament Oficial şi ale legislaţiei în vigoare aplicabile şi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de către Organizatori cu ocazia înscrierii, precum şi în ziua concursului, la momentul validării înscrierii.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA ŞI ZONA DE DESFĂŞURARE A COMPETIŢIEI

2.1. Data şi locul desfăşurării Competiţiei:

Competiţia va avea loc în ziua de duminica, 24 iunie 2012, începând cu ora 18:00, în Bucureşti, în pe strada Matasari (zona cuprinsa intre Bd. Pache Protopopescu si str. Matei Voievod (zona de înscrieri va fi organizata in locatia str. Matasari nr. 17).

Startul şi sosirea în/din competiţie vor fi amenajate în zona cuprinsa intre Bd. Pache Protopopescu si str. Matei Voievod pe strada Matasari. Înscrierea/validarea înscrierii la competiţie şi festivitatea de premiere vor avea loc în aceeaşi zonă de start/sosire.

Pe durata desfăşurării Competiţiei, accesul auto este restricţionat. Traseul de desfăşurare a întrecerilor va fi însemnat cu bandă de delimitare şi va avea în anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, comisari de traseu. Aceştia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului în deplină siguranţa de către toţi competitorii.  

Accesul în zona de concurs:

a) – cu autovehicule proprietate personală. Autovehiculele se pot parca pe strazile din zona dar luandu-se in considerare faptul ca pe tronsonul cuprins intre Bd. Pache Protopopescu si str. Matei Voievod circulatia va fi inschis in perioada 23-24 iunie 2012.

b) – cu mijloace de transport în comun (metrou, autobuz, tramvai…)

Specificaţie staţii de metrou apropiate:

- Staţia Piata Iancului

Competiţia se desfăşoară conform mecanismului Competiţiei, aşa cum este acesta detaliat în Secţiunea 3 din prezentul Regulament.

SECŢIUNEA 3. MECANISMUL COMPETIŢIEI

3.1. Participanţii şi desfăşurarea Competiţiei

Această competiţie se adresează doamnelor si domnisoarelor care doresc sa ramana feminine chiar si intr-un cadru sportive.         De asemenea, exista si o proba speciala, necompetitiva destinata domnilor care vor sa incerce sa fie “la inaltime”. Probele sunt deschise persoanelor care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei si indeplinesc conditiile de mai jos. Înscrierea participanţilor se pot face prin transmiterea unui email cuprinzand numele si prenumele concurentului, numarul de telefon si categoria de concurs pe adresa: oana.badea@roclubmaraton.ro şi în ziua concursului la locul de desfăşurare a competiţiei în locatia str. Matasari nr. 17, intre orele 16.00 – 17:45.

Competiţia va cuprinde 4 curse distincte:

a) Charleston chicks – concurentele trebuie sa poarte tocuri cuprinse intre 3 si 5 cm pe un traseu cu o lungime de 250m

     

b) 60s Retro – concurentele trebuie sa poarte tocuri cuprinse intre 5.1 si 8.5 cm pe un traseu cu o lungime de 250m 

c) Disco Elevators – concurentele trebuie sa poarte tocuri de peste 8.5 cm pe un traseu cu o lungime de 250m.

d) Puss in boots – o proba deschisa domnilor care doresc sa se afle la inaltime. Se admit orice ce inaltime a tocului mai mare de 3 cm. Categoria aceasta este non-competitiva si se permite inscrierea a maxim 10 concurenti.

La nici una din categoriile de mai sus nu se admite intrarea in competitie cu platforme. De asemenea, se interzice in mod expres lipirea de picior a obiectului de incaltaminte prin fixarea cu scotch, banda adeziva, adeziv indiferent de natura sau prin orice alt mijloc.

Distanta de 250m trebuie parcursa cu incaltamintea in picioare, integral, indiferent daca se rupe tocul sau iti sare pantoful din picior (se continua fara toc, dar purtand incaltamintea, iar pantoful sarit se pune la loc, chiar daca trebuie sa te opresti).

Inscrierea in categorii se face pe proprie raspundere. Organizatorii vor verifica inaltimea tocului prin sondaj, precum si la primele 3 clasate la fiecare categorie din cele de mai sus.

Numarul maxim admis de participante pentru primele 3 categorii este de 50 de concurente. Vor exista si 10 locuri care vor fi atribuite de catre organizatori prin invitatie pentru persoane publice. Se va urmari de catre organizatori ca distributia pe categorii sa fie de circa 20 concurente pe fiecare categorie in parte (in acest numar maxim se includ si cele 10 locuri pe baza de invitatie).

Participantilor li se recomanda sa pastreze o atitudine fair-play pe tot parcursul probei, sa nu impinga sau incomodeze in mod vizibil un alt concurent, sa adopte o viteza de deplasare adecvata articolului de incaltaminte pe care il poarta, astfel incat sa previna luxatii, fracturi sau alte leziuni ale membrelor inferioare. In cazul in care un concurent nu va respecta aceste reguli, arbitrii il pot elimina si el risca descalificarea.

Organizatorii nu-si asuma raspunderea pentru deteriorarea articolelor de incaltaminte folosite in cadrul competitiei.

3.3. Traseul de concurs  

Traseul de concurs se afla pe partea carosabila a strazii Matasari intre Bd. Pache Protopopescu si str. Matei Voievod. Circulatia auto va fi oprita pe toata durata evenimentului Femei pe Matasari.

Traseul de concurs va fi semnalizat de către organizatori prin benzi de delimitare şi va fi supravegheat de comisari (arbitri) de cursă, amplasaţi în diferite puncte ale traseului.

Partea finala a traseului va fi formata dintr-un culoar ingust care sa permita trecerea in ordine a concurentilor in vederea stabilirii clasamentului si pentru a da o nota de fair-play desfasurarii acestui concurs.

3.4. Înscriere

Înscrierea participanţilor se face fie înainte de data desfăşurării competiţiei prin transmiterea unui mesaj care sa cuprinda numele prenumele, numarul de telefon si categoria in care doreste sa se inscrie concurentul, mesaj ce trebuie transmis pe adresa oana.badea@roclubmaraton.ro, fie in ziua concursului in locatia str. Matasari nr. 17 in intervalul orar 16.00-17.45. Atentie inscrierea prin email trebuie validata pana cel mai tarziu la ora 17.00 in locatia mentionata mai sus, in caz contrar rezervarea facuta prin email se va pierde si locul poate fi ocupat de catre un alt concurent.

Pentru a evita aglomerarea traseului şi pentru desfăşurarea în siguranţă a competiţiei, numărul participanţilor este limitat, după cum urmează:

Maxim 20 persoane/categorie, afara de categoria Puss in Boots unde se admit 10 persoane inscrise.

 

3.5. Taxa de înscriere

Participarea tuturor persoanelor la această competiţie se face fără plata vreunei taxe, totusi avand in vedere scopul caritabil al competitiei, concurentii trebuie sa faca o donatie minima de 5 (cinci) ron. Totalul sumelor colectate din participarea la competitia 250m Tocuri, dar si sumele oferite de catre parteneri pentru numarul de metri parcursi, vor fi donate Sectiei de Oncopediatrie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

3.6. Declaraţia pe propria răspundere

În zona de înscrieri aflată în strada Matasari nr. 17, toţi concurenţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria răspundere că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie. Ora 17.45 este ora limita de înscriere şi de completare a declaraţiei pe propria răspundere, la faţa locului, pentru toate probele.

3.7. Echipament şi condiţii de concurs. Numere de concurs

Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament cu mentiunea ca in functie de inaltimea tocului exista mai multe categorii disponibile conform art. 3.1. de mai sus. Toti concurentii trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani pana la data startului competitiei. De asemenea, se mentioneaza ca inscrierea intr-o anumita categorie in functie de inaltimea tocului se face pe propria raspundere a participantilor. Organizatorii isi rezerva dreptul de a verifica prin sondaj inaltimea declarata. De asemenea, se va proceda la verificarea inaltimii tocurilor pentru primele 3 clasate la fiecare categorie.

De retinut ca nu se admite participarea in competiei cu platforme.

De asemenea, nu este admisa fixarea articolului de incaltaminte de picior cu banda adeziva de orice fel, folosind orice tip de substanta, precum si prin nici o modalitate afara de cele rezultand din constructia si design-ul articolului respectiv de incaltaminte.

Numerele de concurs vor fi puse la dispoziţie de către organizatori şi se vor înmâna concurenţilor după completarea şi semnarea declaraţiilor pe propria răspundere.

Numerele de concurs se vor amplasa cu ajutorul vestei pe care se gasesc astfel incat nu va fi nevoie sa se procedeze la fixarea numarului pe articolul vestimentar purtat de catre concurent.

3.8. Start şi limite de timp

Primul start se da la ora 18.00. Starturile vor fi date pe categorii, ordinea de start urmand a fi anuntata de catre organizatori la fata locului. Distanta ce trebuie parcursa in cadrul unei probe este de 250m. Distanta trebuie parcursa purtand in picioare incaltamintea pe tot parcursul probei indiferent daca se rupe tocul, piciorul participantului iese accidental din articolul de incaltaminte (acesta trebuie reincaltat) etc.

3.9. Stabilirea rezultatelor

Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea sosirii fiecărui participant.  

La trecerea liniei de sosire se vor da biletele de ordine cu care participantii trebuie sa se prezinte la masa de rezultate pentru inscrierea in clasament. Nedepunerea biletului de ordine la masa de rezultate duce la descalificarea concurentului si pierderea premiului pentru primii 3 clasati.

Se vor întocmi clasamente separate pentru fiecare categorie:

            1) Categoria Charleston chicks

            2) Categoria 60s Retro

            3) Categoria Disco Elevators

            4) Categoria Puss in Boots

3.10. Arbitrii de traseu

În diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasaţi comisari de cursă (arbitri de traseu) care vor supraveghea respectarea traseului de către concurenţi, iar în zona sosire se vor inmana biletele de ordine la fiecare categorie. Dacă un comisar de cursă va observa o folosire neadecvata a articolului de incaltaminte sau fixarea acestuia de picior prin alta modalitate decat cea prevazuta din fabricatie, concurentul respectiv va fi descalificat.

SECŢIUNEA 4. ANUNŢAREA ŞI ÎNMÂNAREA PREMIILOR

4.1. Titluri şi premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 şi 3 de la fiecare categorie.

Premiile vor fi anunţate înainte de începerea concursului. Pe lângă premii, câştigătorii vor primi şi diplome. Toţi participanţii vor primi diplome de participare.

La sosire, toţi participanţii vor primi apa plată.

Festivitatea oficială de premiere va avea loc la locul de desfăşurare a evenimentului începând cu ora 19.00.

SECŢIUNEA 5. CONDIŢII ADMINISTRATIVE

5.1. Condiţii administrative (pe timpul curselor)

Organizarea evenimentului revine Organizatorilor Asociatiile Beneva si RO CLUB MARATON care se ocupa de implementarea evenimentului şi care pune la dispoziţie arbitrii şi voluntarii necesari bunei desfăşurări a competiţiei.

5.2. Condiţii administrative (generale)

În conformitate cu legislaţia în vigoare, Organizatorii vor face publice numele câştigătorilor şi premiile acordate în cadrul acestei Competiţii. Lista căştigătorilor va fi publicată după data de 25 iunie 2012 pe pagina http://www.facebook.com/femeipematasari.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/ câştigătorilor la prezenta Competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaraţiei participanţilor pe propria răspundere şi legislaţiei în vigoare.

Concurenţilor le este interzisă aruncarea oricăror resturi, gunoaie în zona de desfăşurare a competiţiei sub sancţiunea descalificării din competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiţiei cu obligativitatea anunţării modificărilor intervenite pe site şi la locul de desfăşurare a competiţiei.

Persoane de contact:

Gabriel Solomon – Ro Club Maraton  - tel.: 0723189987

Oana Badea – Ro Club Maraton  - tel.: 0749189281

Asociaţia Clubul Sportiv RO CLUB MARATON

Bucureşti, sector 3, Aleea Barajul Dunării, nr. 12, bl. M8, sc. B, ap. 43

Nr. Înscriere persoană juridică fără scop patrimonial Judec. Sector 3 nr. 62/15.07.2008

Cod unic de înregistrare 24276683